A fi recunoscător. E exersa recunoștința.

A fi recunoscător. E exersa recunoștința.

Era noapte. Am adormit copii, i-am privit cu drag, i-am pupat și m-am furișat din pat, străduidu-mă să nu mă simtă că plec. Aveam nevoie să stau un pic cu mine. Eram epuizată, obosită. De data asta nu am adormit cu ei. M-am întins pe covorul din sufragerie și priveam tavanul alb. Nu am mai fugit ca altă dată să strâng dezastrul din bucătărie.

Așa lungită pe covor am început să mă gândesc la mine, la cum trec zilele mele, la cum trăiesc cumva o magie pe care nu o pot cuprinde, de oboseală, de urgența lucrurilor care trebuie făcute. Ador gesturile lor, fețele lor mirate, micile lor descoperiri și reușite. Chiar dacă le pozez, filmez, nu pot să le absorb, să fiu cu totul prezentă. Prea obosită, prea extenuată ca să pot să le trăiesc cu tot sufletul. Parcă ratam ceva, cu toate că de atât de multe ori îmi sălta sufletul de bucurie să-i am, să fiu.
Și atunci m-am gândit eu că ar trebui în mod conștient să caut acele evenimente speciale, să le trăiesc cu toată intensitatea, să le absorb, să mă bucur de ele și să le SCRIU.
Așa a început căutarea mea de BucuriaZilei! și mi-am dat seama că într-o zi sunt de fapt mai multe bucurii și că există bucurii chiar și în zilele grele. În seara aia am venit și cu numele intenției mele – BucuriaZilei.

Acum recitind din ele, m-am emoționat foarte tare. Împărtășesc cu voi o bucurie din septembrie 2015…
S-a trezit Richard înainte mea. Cum eu încă dormeam, el a început așa cu mâna lui mică să-mi mângâie părul, dar așa cu mișcari lungi din creștet până când se pierdea forma capului și revenea. A făcut așa până am deschis ochii și atunci și-a apropiat ochii lui mari și rotunzi de ai mei și mi-a spus „It’s morning time mami!” ♥ ! 

Așa a început călătoria mea de exersa recunoștința într-un mod conștient. Și mă bucur că am făcut-o. M-a schimbat mult și încă o face. Am împuținat numărul gândurilor negative, a scenariilor, a absenței, a rutinei și nemulțumirii constante.

Zbuciumarea se termină de unde începe recunoștința. – Neale Donald Walsch.

Exersarea recunoștinței aduce cu ea o mulțime de beneficii. Îmbunătățește starea de bine, îmbunătățește capacitatea de a accepta schimbarea, îmbunătățește chiar și calitatea somnului. Devii mai încrezător în capacitatea ta de a crea mai multe lucruri pentru care să te simți recunoscător.

Pentru ce să fii recunoscător?

De multe ori îți poate fi greu să te simți recunoscător. E așa de mare golul, e așa de mare lipsa, e așa de golit rezervorul tău încât nu-ți vine să fii recunoscător. Ai putea mai degrabă să faci o listă întreagă de lucruri care te nemulțumesc, ce nu-ți place la tine, la alții. Atâtea lucruri sunt de reparat și tu mă pui să fiu recunoscător? Serios?!

Altă dată vrei să fii recunoscător și începi să-ți spui lucruri generale. Că ești recunoscător că ai un acoperiș deasupra capului, că ai ce mânca, că ești sănătos. Și gata! Este bine să apreciezi astfel de lucruri pentru că într-adevăr sunt o binecuvântare că le ai. Problema este că nu schimbă ceva în tine. Nu-ți schimbă starea interioară.

Dar dacă privești în jurul tău cu atenție și începi să descrii ce vezi, ce simți, începi de fapt să-ți deschizi ochii către lucruri pentru care poți fi recunoscător.
Oamenii, relațiile sunt elementele cu cel mai mare impact asupra noastră. E într-adevăr mai ușor să ne amintim evenimentele negative, ce și cum ne-a rănit cineva, dar dacă începi să te gândești ce primești bine de la oamenii din jur, de la cine, cum, îți poate schimba cu totul starea mentală. Energia. Încântarea.

Un alt element al exercițiului de recunoștință este că te îndeamnă să faci mai mult. Să progresezi. Să dăruiești. Să iei atitudine pentru tine însuți. Să faci lucruri pe care le tot amâni. Să-ți acorzi timp ție, să te gândești la tine și cum vrei să fii. Să-ți privești viața. Să faci tot mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător. Îți dai seama ce impact are asupra ta chiar și cel mai mic pas, chiar și cea mai mică schimbare în direcția pe care ți-o dorești. Înveți să apreciezi progresul.

Inspiră-te din gândurile de recunoștință a membrilor grupului Bucuria Zilei – grup de progres și dăruire! Te așteptăm în comunitatea noastră restrânsă să exersăm recunoștință, să ne motivăm, să ne susținem pentru a fi și a deveni cea mai bună variantă a noastră.

De obicei întrebarea de pe grup sună așa. Pentru ce te simți recunoscător azi?

(Comentariile sunt publicate cu acordul fiecărui membru. Mulțumesc!)

Pentru iubire.
In toate formele si culorile ei.

Pentru saptamana ce o incheiem, sunt recunoascatoare pentru modul in care am ales sa imi petrec timpul liber ( constient ) .
Sunt profund recunoscatoare pentru oamenii care fac parte din viata mea, asa ca acord lunii februrie tema asta  !!

Pentru imbratisarile copilului meu și pentru ca simt ca de asta am nevoie.

Că ce tare sunt că “am culcat” patru copii deodată. Avem oaspeți tineri peste noapte. 

Că a fost soare. Că am rezolvat niște chestii mărunte care îmi stăteau în cârcă. Că am reușit să mă destresez la job. Că am foat calmă dimineață cu fiica mea.

Am admirat rasaritul si acuma admir luna, vesnice sunt ele si noi trecători.
Imi place ca pot sa le constientizez existenta si maretia

Eu am pus pentru prima dată patine în picioare, împreună cu fiica mea, și ne-am depășit frica de alunecat. :Sunt recunoscătoare familiei care ne-a invitat! 

Eu sunt recunoscătoare că am descoperit munții Balcani, aerul rece, peisajul feeric. M-am bucurat enorm de primele lecții de schi și de noua experiență de a aluneca pe zăpadă cu schiurile. #progres 

Recunoscătoare pentru fulgii jucăuși de zăpadă 

Pentru cafeaua calda si pt ca inca pot alapta copilasul. Diminetile sunt placute si pentru el, la san.

Plânsul copilului meu după bunicul lui… Recunoscătoare ca are bunic care vine sa îl vada

Pentru timpul acordat de către prietenii mei copilului meu ca El sa aiba parte de” o zi minunată “…

Razele soarelui care luminează camera și te încarcă astfel încât te energizeaza… Sunt recunoscător pentru energia zilei, pentru puterea și lumina ei în sufletul meu.

Sunt recunoscătoare pentru respirație. Aerul care îl inspir și de care nu mă îndoiesc că va fi acolo pentru mine pentru următoarea inspirație. Sunt recunoscătoare pentru tipul acesta de încredere și siguranță.

Latră câini mei în felurite tonuri, nu pot sa îi disting, sunt patru :)). În dormitor se aude respirațiea de copil ce încă doarme, a adormit și soțul. Atmosferă e leneșă în lumina rece a iernii, se aud tastatura cuvintelor mele seci. Cafeaua e rece ca mi-am pus prea mult lapte. 

Închei articolul cu un citat. Cel mai bine sună în engleză, dar las aici și traducerea mea stângace.

Be grateful for all you have, but never settle for less than you can be.

Fii recunoscător pentru tot ce ai, dar nicioadată nu te mulțumi cu mai puțin decât poți să fii.

Crezul meu în Bucuria Zilei este acela de progres și dăruire. Exersarea recunoștinței este un progres și o bucuria zilei.

Tu, acum pentru ce te simți recunoscător?

Leave a Reply

Your email address will not be published.