Scrisoare deschisă către soțul meu

Scrisoare deschisă către soțul meu

 

(Poză Alina Ciucur – Fotograf familie și nou născut)

M-a împins ieri la introspecție o prietenă de pe grupul închis BucuriaZilei. M-am pus să mă întreb cum te admir eu, pentru ce te apreciez.

Dragă soț,

Mi-am dat seama că te apreciez vag. De cele mai multe ori discutăm ce vrem să îmbunătățim, ce am vrea să schimbăm, ce avem nevoie ca să funcționăm mai bine, să ne simțim mai înțeleși, mai iubiți, mai armonizați.

De cele mai multe ori sfârșesc ați arăta aprecierea mea pe limba mea, ce a atingerilor, a îmbrățișărilor. Acum aș vrea să formulez afirmații cât mai pe limba ta. Sper să-mi iasă și să aibă un impact pozitiv asupra ta.

În primul rând te apreciez că tot timpul ai fost interesat de starea noastră de bine. A cuplului și a familiei. Și certurile tot căutări de armonie sunt. Chiar și în momentele cele mai grele, în care părea că se crease o prăpastie între noi și ne strigăm vorbe de pe un mal pe altul. Vorbe care se lipeau ca nuca de perete. Părea că vorbeam limbi diferite, oricât de mult ne străduiam să ne ascultăm nu ne înțelegeam mesajul. Apreciez că ai căutat necontenit soluții, ai ales întodeauna să muncești, să construiești poduri de legătură.  Ai ales să lucrăm, să fim aici, împreună.

Îți mulțumesc pentru efortul tău în acești ani de a ieși din tiparul modului tău de a fi, pentru dorința de a te extinde, de a cuprinde cu empatia, cu înțelegerea, cu dragostea lucruri care nu ți-au venit în mod natural să le accepți, înțelegi.

Apreciez că dincolo de nemulțumirile cotidiene, de reproșuri, de cereri, iubirea dintre noi a rămas o flacără aprinsă. De multe ori a fost pe punctul de a se stinge, dar de fiecare dată s-a reaprins tot mai puternic și mai statornic. Oricât de mult ne-am rănit, oricât de mult a durut, la flacăra iubirii ne-am cicatrizat rănile.
Încă sub influența Orbi și a a modului cum m-a atins. E vorba de aceleași răni cu care am venit în relație cu speranța inconștientă că ni le vom vindeca. Tu că te vei dovedi competent să-ți ții familia la standardele dorite. Eu cu dorința că pot fi iubită de o ființă umană exact așa cum sunt, apreciată tocmai pentru sensibilitatea caracteristică.
E vorba de o videcare treptată, conștientă, împreună.

Îți apreciez capacitatea ta de a găsi și oferi soluții. Știu că multe dintre ele le-am luat personal de-a lungul timpului, ca pe o critică la adresa mea. Chiar pe o lipsă de iubire. După ce am dat la o parte rana personală, după ce am văzut intenția, calitatea pe care o ai, am început să mă deschid la a lucra efectiv la acea optimizare despre care tot vorbești și nu la apărare, justificare.

Îți apreciez determinarea cu care muncești la îndeplinirea visului de a face o diferență, de a contribui, de a te depăși. Admir acea dedicare cu care lucrezi la a-ți pune în valoare calitățile, potențialul. Îți mulțumesc că mă susții pe mine în drumul meu.

Îți admir inteligența, partea pragmatică, gândirea analitică. Sunt impresionată cum repari orice se strică prin casă. Faci dulapuri, paturi, repari aparate electrocasnice și-ți coși nasturii.

Apreciez complexitatea ta. Apreciez și acea parte romantică. Că poți să oferi flori fără o ocazie anume, să mă surprinzi cu lumânări, vin și muzică în surdină.

Te văd pe de-antregul. Ești perfect. Ești perfect pentru mine. Te iubesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.