Felicia Boka

Fondator

Felicia înseamnă fericire. Aici pe Bucuria Zilei dăruiesc din ce sunt și caut progresul. Asta înțeleg eu că înseamnă fericire. Sper să te inspir să iei atitudine pentru tine însăți, să progresezi din exact locul unde ești și să dăruiești din ceea ce ești în drumul către cea mai bună variantă a ta.

Conceptul de Bucuria Zilei a venit din nevoia mea profundă de a exersa recunoștința, de a fi prezentă, de a savura momentul prezent. Eram după 4 ani pe i-am dedicat creșterii și educației copiilor (2 copii cu o diferență de 1.5 ani). Am vrut să fiu eu acolo pentru ei, să-i îndrum, vorbesc, sprijin în acești primi ani. A fost o muncă mai grea, mai epuizantă și mai magică decât mi-aș fi putut imagina vreodată. Bucuria Zilei a venit din nevoia de a trăi mai pe deplin magia.

Inspirată de cărțile Happiness Project, Better than Before – Gretchen Rubin, filmul Julie and Julia și cartea My life in France a Juliei Child, am început acest proces de lucru activ la mine. Mi-am propus un prim an în care să-mi permit să pun în aplicare acele sfaturi ușor vehiculate despre dezvoltare persoanlă. Întrebarea era dacă pot să-mi schimb viața în mai bine.

Până acum la cei 30 și un pic de ani, am simțit că am crescut de la sine, de la copil am ajuns adult, de la facultate la primul job, de la îndrăgosteală la căsătorie și de la căsătorie la copii. M-am lăsat purtată de chemările acestea, am învățat multe datorită mediului și a oamenilor. Acum îmi doresc să trăiesc conștient. Acum îmi doresc să cultiv ceea ce îmi place, nu neapărat ceea ce îmi lipsește. Acum vreau să progresez și să dăruiesc. Vreau să devin cea mai bună variantă a mea. Aleg acest drum al cunoașterii de sine și a căutării unei cât de mici bucurii în fiecare zi.

Am început în primul rând să dorm 8 ore pe zi. Orice mamă știe cât de dorită este odihna. Nu, nu au fost neîntrerupte, dar au fost 7-8 ore. Vreo 3 luni m-am trezit la 5fac sport. Am început să beau apă suficientă, apă cu lămâie și să citesc și altceva în afară de cărți de parenting.

După care mi-am propus să gătesc din cartea Nourishing Traditions. Mi-am făcut și un un ritualul de îngrijire a tenului  însoțit de o provocare o nouă provocare de 21 de zile de îngrijire a corpului.

Am fost la un templu Zen la Budapesta, la un retreat Zen. Am exersat maghiara.

Mi-am răscolit un pic copilăria și traumele ei. Mi-a prins tare bine, pentru că acum știu mai bine cine sunt. Știu de ce mă dor așa tare anumite chestii. Știu că trebuie să lupt pentru a ieși din rolul de victimă, atât de ușor preluat. Am văzut cum atât de multe alte femei joacă roluri de victimă într-o măsură mai mică sau mai mare. Am înțeles de unde vine neîncrederea în sine și predispoziția mea naturală către întristare.

Am reînceput să studiez Process Communication Model și tipurile de personalitate și cum acestea au directă legătură cu primele lecții ce și le iau copiii în primii 5 ani de viață. Acesta mi-a clarificat multe aspecte neînțelese. Mi-a adus multă claritate și perspectivă.

Aducând atât de mult bine în viața mea, am simțit o datorie morală să dau mai departe ceea ce am descoperit. Din acest motiv am luat hotărârea să mă certific ca trainer PCM. Chiar dacă este un instrument de comunicare tehnic și în special adresat organizațiilor, corporațiilor, eu consider că are o valoare încă neexplorată în partea de dezvoltare personală și relațională. Următoarea perioadă o voi dedica explorării acestei direcții.

În jurul acestei idei de dezvoltare personală bazată pe Bucuria Zilei – de progres și dăruire, de recunoștință și atitudine pentru noi înșine am creat o comunitate unde ne susținem și motivăm să devenim cea mai bună variantă a noastră.
Te aștept să te alături grupului Bucuria Zilei – grup de progres și dăruire!

Socials