viziune

viziune

În această dimineață roiesc în jurul meu un vârtej de gânduri. Le voi descâlci sau împleti în aceste rânduri.

Tot m-am gândit la viziune.

Ce e viziunea asta? Care este exact viziunea mea în cuvinte simple? De unde vine viziunea asta? 

În primul rând dex-ul zice că viziune înseamnă percepție vizuală, imagine, reprezentare. Adică o poți descrie, o poți creiona.

Ceea ce văd eu, este femeia care ia atitudine pentru ea însăși. În fiecare zi caută să progreseze către cea mai bună variantă a ei și dăruiește din ce este ea.

Vorbește adevărul din sufletul ei, e autentică. Trăiește fiecare zi în acord cu ea însăși. Știe de unde vine, unde este și încotro se îndreaptă. E vulnerabilă, e puternică, e autentică, e femeie.

Vizualizez că nicio femeie nu va accepta să fie tratată necorespunzător pentru că se desconsideră, pentru că nu are încredere în sine, pentru că nu se simte capabilă, pentru că nu știe ce să facă, pentru că, de dragul copiilor, pentru că îi este frică de singurătate, pentru că nu e frumos, pentru că nu vrea să supere, pentru că nu vrea ca alții să se supere pe ea, pentru că nu vrea să se simtă respinsă, pentru că vrea să fie liniște și înțelegere, pentru că mai bine tac și plâng și înghit în sec pentru că consideră că e vina ei. Pentru că nu se simte suficient de bună, de puternică și capabilă.

Vizualizez că fiecare femeie îndrăznește să-și recunoască visul ascuns ca un mărgăritar în sufletul ei, că îndrăznește să ia atitudine pentru ea însăși, că trăiește cu intenție, cu dedicare, cu manifestarea potențialului și produce schimbarea de care omenirea are nevoie. Că își dă seama că nu e prea târziu, că poate, că se poate să fie ea acea educatoare, veterinar, designer, pictor, cofetar, autoare care își dorea dintodeauna să fie.

Această viziune pornește din durerea mea proprie, această viziune pornește pentru că am văzut mamele mele, bunicile mele, vecinele mele, trăind vieți în care și-au înăbușit dorințele, aspirațiile, de dragul copilului, soțului, familiei, de dragul de a fi bine. Am văzut cum nu s-au respectat, cum s-au lăsat umilite. Am văzut cum nu au prețuit scânteia divină din ele. Iar asta nu a ajutat pe nimeni. Tot acolo mă îndreptam și eu…
Să vorbești ce te nemulțumește, să vorbești ce îți dorești nu înseamnă că rănești, nu înseamnă că nu ții cont. Înseamnă doar că te apreciezi pe tine însăți și îi apreciezi pe ceilalți, că te respecți pe tine însăți și că-i respecți pe ceilalți, că te iubești pe tine însăți și pe ceilalți.
Te iubești atât de mult încât nu te poți lăsa tu pe tine însăți să suferi. Te iubești pe tine însăți atât de mult încât nu poți lăsa sau accepta ca tu sau alții să te rănească – în niciun fel!!!

Aceasta este viziunea mea. Nu poate fi un obiectiv pentru că nu poate fi îndeplinit. Obiectivul meu este ca măcar să ating această viziune, să contribui, să inspir.
Dar cum deja am văzut cu ochii minții ce vreau, parcă nu mai mi se pare așa absurd. Acesta a fost momentul în care am recunoscut direcția.
Ceea ce mă fascinează este că această viziune funcționează parcă ca un magnet. Această viziune este De ce?-ul meu. Știu de ce fac ceea ce fac. Nu contează ce activitate voi desfășura, cu ce anume voi contribui la manifestarea acestei viziuni. Nu contează că voi asculta, că voi vorbi, că voi ghida, că voi scrie un articol pe blog, că voi face o întâlnire, că voi aduce un instrument care să sprijine această idee. Ceea ce este important pentru mine este că tot ce fac, tot ce învăț, tot ce manifest mă ține în acord cu acest scop, cu această viziune.

După definirea viziunii am simțit cumva că m-am deblocat, că nu mai am sentimentul acela că ceva îmi lipsește. Parcă nimic nu mai este așa greu de făcut și dus. Am cuprins ceva mai mare decât mine.

Am simțit cum s-a produs o schimbare bruscă și anume că mă însuflețește această călătorie, această direcție. Nu mă mai simt incompletă. E clar că trebuie să lucrez, să-mi dezvolt abilități, dar am încredere în proces și în puterea progresului. Trăiesc așa un sentiment că deodată totul e posibil.

Care e viziunea ta? Către ce aspiri?

Leave a Reply

Your email address will not be published.